Overstappen van Tube kite naar Foil kite

Source: Youtube by The OK Kiteboarder

Overstappen van Tube kite naar Foil kite? Wat vind jij?
The OK Kiteboarder legt in deze video uit hoe ze de overstap maken van LE kites naar Hydro-foil kites. Ze  gebruiken hiervoor 2 kites:

  • Flysurfer Soul
  • Ozone Hyperlink

Wat zijn de overwegingen en de voors en tegen van foilkites?

Zelf ben ik niet zo’n voorstander van foilkites, ze zijn traag en behoorlijk intimiderend, zeker bij het launchen van de kite. De hangtime daar-en-tegen is wel enorm, dat maakt me dan weer wat jaloers als ik aan mijn Core XR hang.

Over het algemeen zijn de meningen verdeeld onder kitesurfers als het om overstappen van tube kite naar foil kite gaat. Op het water zie je wel een toename van closed cell foil kites. Het kitefoilen is zeker hier in Nederland aan het groeien.

Als je de video gezien hebt zijn wij wel benieuwd wat je er van vind. Je kunt hier onder je ongezouten mening geven!

Laatste video's

Wij hebben jouw nodig! Voor slechts een paar euro kunnen wij jouw goeie content leveren. Word jij een 35 Knots Supporter? Dan krijg jij sowieso eeuwige roem, maar kom je ook in aanmerking voor Kitesurf gadgets. Er bestaat de mogelijkheid voor vermelding op de website. Informeer naar de mogelijkheden.

Surf lekker verder op 35 Knots

booomtag review

Booomtag

Booomtag! Lost. Scan. Found. Bij verlies van gear biedt de booomtag met NFC technologie de oplossing om jouw spullen weer terug te vinden.

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *