Kitesurfles Nederland

kitesurfscholen in Nederland

Hier vindt je een overzicht van locaties om kitesurflessen te nemen! Zin om te starten?
Boek hier je kitesurflessen, er is veel keuze. Allemaal scholen met ervaring en met diverse pakketten om uit te kiezen.
Kitesurflessen op locatie, kijk dan hieronder en zoek de kitesurflocatie voor jou!
Je kunt kiezen om op zee te gaan, iets moeilijker maar dan leer je wel meteen omgaan met de golven en stroming.
Er zijn ook iets makkelijkere  locaties zoals Oostvoorne, Schellinkhout, Workum of De Zandmotor.
Het is heel eenvoudig, kies je kiteschool uit en vul je gegevens in het contactformulier.

Leer kitesurfen op toplocaties binnen Nederland.

Kitesurflessen

Kitesurflessen zijn echt nodig om snel en veilig het water op te kunnen. Je leert alles over het materiaal, wind en windrichtingen, de kracht van de zee en natuurlijk de geschreven en ongeschreven regels die horen bij de sport. Regels over voorrang op het water maar ook over elkaar in de gaten houden en helpen als dat nodig is.

Maar je gaat natuurlijk op kitesurfles omdat het ontzettend leuk is om te doen! Bij alle scholen kan je kiezen voor individuele of groepslessen. Hou je van gezelligheid dan kun je met 2 tot 4 in een groep gaan lessen, je kan een vriend of vriendin meenemen of met je gezin boeken. Of je gaat alleen en ontmoet zo nieuwe kite vrienden.

De meeste kitesurfscholen zijn IKO gecertificeerd, met gediplomeerde instructeurs en voor jou een IKO certificaat aan het einde van de kitelessen. Handig want hiermee kun je in het buitenland makkelijker materiaal huren. De prijzen zijn vrij vergelijkbaar tussen de verschillende scholen, een cursus van drie dagen kost meestal tussen €250 en €300 euro per persoon. Dit is dan inclusief materiaal en meestal zijn de lessen 2,5 tot 3 uur per dag. Hierbij ben je met 2 tot 3 personen dus wissel je elkaar af met kiten. Niet erg, dan kun je even uitrusten en leren van het kijken naar de anderen!

Waar kun je op letten bij het maken van een keuze voor een geschikte kitesurfschool:

– Locatie – hoe ver wil je rijden en de keuze zee of binnenwater

– Type les – wil je in een groep en zo ja met hoeveel, of ga je voor privé lessen

– Aantal lessen – je kan gaan voor een proefles maar om echt te leren geldt minimaal 3 lessen, je kan ook pakketten van bijvoorbeeld 5 lessen nemen

– Keuze school – elke school heeft plus punten zoals hoe lang ze al lessen geven, recensies, IKO gecertificeerd, aantal instructeurs, wat maakt hun anders…

Starten maar met de kitesurflessen want kitesurfen is een fantastische sport! Na je kitesurflessen en een paar weken oefenen kan je zelfstandig varen en is de kans groot dat je verslaafd raakt. Aarzel niet – vul het contactformulier in bij je school naar keuze en zij nemen contact met je op om je kitesurflessen in te plannen. Succes en vooral ook veel plezier!

Kitesurfschool Vertigo

Kiteschool Kitesurfschool Vertigo Kitesurfles bij Vertigo 4.8 (55 waarderingen)  4.8/5 20 jaar geleden startte Fabian Naerebout de kitesurfschool op het brede sportstrand van Vrouwenpolder

Lees verder »

Kitesurfschool Nortwest Kiteboarding

Kiteschool Kitesurfschool Northwest Kiteboarding Kitesurfles bij Nortwest Kiteboarding  4.7/5 Wij zijn een door de VDWS-international en Watersportverbond (voorheen KNWV) erkende kitesurfschool en hebben meer dan 15 jaar ervaring

Lees verder »

Brouwersdam

Ben je op zoek naar kitesurflessen op locatie Brouwersdam? Deze ervaren kitesurfscholen bieden goeie lessen aan, je kan uit diverse kitesurflespakketten kiezen. Professionele instructeurs, een goede locatie en pakketten naar keuze voor een mooie prijs! Wat wil je nog meer, starten maar met de kitesurflessen. Brouwersdam is een mooi en breed strand en bij laag tij is er genoeg ondiep water om in te oefenen. Daarnaast biedt Brouwersdam ook genoeg strandtenten en er is een kiteshop aanwezig

Scholen: Natural High, Kiteboardschool, Eurofun

Camperduin

Ben je op zoek naar kitesurflessen op locatie Camperduin? Je kunt hier terecht bij Northwest Kiteboarding. Professionele instructeurs, een goede locatie en pakketten naar keuze voor een mooie prijs! Wat wil je nog meer, starten maar met de kitesurflessen. Camperduin is een mooi en breed strand en bij laag tij is er genoeg ondiep water om in te oefenen. Daarnaast biedt Camperduin ook genoeg strandtenten en het is een prachtig natuurgebied.

(Tijdelijk verplaatst naar Julianadorp)

Scholen: Northwest Kiteboarding

Castricum

Ben je op zoek naar kitesurflessen op locatie Castricum? Je kan terecht bij 4Wind Watersports. Zeer ervaren jongens, bieden goeie lessen aan en je kan uit diverse kitesurflespakketten kiezen. Wat wil je nog meer, starten maar met de kitesurflessen. Castricum is een mooi en breed strand en bij laag tij is er genoeg ondiep water om in te oefenen. Daarnaast biedt Castricum ook genoeg strandtenten en een gezellige sfeer.

Scholen: 4Wind Watersports

Scheveningen

Ben je op zoek naar kitesurflessen op locatie Scheveningen? Je kan o.a. terecht bij Kiteboardschool.nl, zij zitten ook op de locatie Oesterdam en Kijkduin. Zeer ervaren jongens en je kan uit diverse kitesurflespakketten kiezen. Wat wil je nog meer, starten maar met de kitesurflessen. Scheveningen is heel gezellig natuurlijk, genoeg strandtenten en een gezellige sfeer.

Scholen: Kiteboardschool.nl

Workum

Ben je op zoek naar kitesurflessen op locatie Workum? Je kan terecht bij Antix Sports. Zeer ervaren jongens, bieden goeie lessen aan en je kan uit diverse kitesurflespakketten kiezen. Wat wil je nog meer, starten maar met de kitesurflessen. In Workum is er genoeg ondiep water om in te oefenen. De windrichting is ook vaak goed hier dus is het relatief eenvoudig starten.

Scholen: Antix Sports

Schellinkhout

Ben je op zoek naar kitesurflessen op locatie Schellinkhout? Je kan terecht bij Kitefeel. Zeer ervaren jongens, bieden goeie lessen aan en je kan uit diverse kitesurflespakketten kiezen. Wat wil je nog meer, starten maar met de kitesurflessen. In Schellinkhout is er genoeg ondiep water om in te oefenen. De windrichting is ook vaak goed hier dus is het relatief eenvoudig starten.

Scholen: Kitefeel

    Vul hieronder je gegevens in