Jong kitetalent Timo Boersema

Timo Boersema full send

Hoe lang kitesurf je al? Hoe ben je begonnen?

Ik ben ongeveer vier jaar geleden begonnen met kitesurfen omdat mijn vader daar graag mee wilde beginnen. Het leek hem wel een leuke hobby, dus toen heeft hij een 4 meter oefen kite gekocht en een harnas waar hij als eerste kite controle mee  wilde oefenen. Hij vond het erg leuk en begon daarna meteen aan zijn eerste lessen op het board. Na die lessen pikte hij het al snel op en kon toen zelf alles leren. Toen ik mijn vader zag varen wilde ik het gelijk ook kunnen, maar ik moest van mijn vader eerst met de 4 meter kite op het strand site controle oefenen. Toen ik dat eenmaal had begon ik meteen al met sprongetjes op het land, want dat is wat ik wilde doen met kitesurfen. Heel hoog springen en allemaal vette trucjes kunnen. Daarna heb ik een kiteles voor op het board gehad en toen wilde ik eigenlijk al geen hulp meer en zelf op pad gaan om beter te worden.

Timo Boersema, jong kitetalent

Van welk team maak je deel uit? Wie zitten daar nog meer in?

Ik vaar sinds kort voor Naish Kiteboarding in het Naish Team Europe. In het Team zit  ook Stig, hij is ook local bij de Zandmotor net als ik. Dus daar heb ik al vaak samen mee gevaren. Verder heb je Jinne Boer in Nederland in het Naish team Europe en Cohan net als Stig in het internationale team. Ik heb eigenlijk nog niet samen met mijn team gevaren want veel wonen in het buitenland.

Welk materiaal gebruik je en wat vind je daar zo fijn aan?

Ik gebruik de Naish pivots omdat dit de big air kite is van Naish. Ik heb eigenlijk de andere kites van Naish nog niet geprobeerd omdat deze niet volledig op big air gebouwd zijn. Maar ik vind deze kite fijn omdat hij heel makkelijk vaart en veel airtime heeft.

Jong kitetalent Timo Boersema - 35 KNOTS

Aan welke wedstrijden doe je dit jaar mee?

Ik zou dit jaar aan de Full Power Tarifa hebben meegedaan . Ik was namelijk geselecteerd. Maar precies op de datum dat het groen licht was zat ik in mijn eindexamenweek. Dus helaas heb ik niet mee kunnen doen aan die competitie. Dit Jaar heb je van de Big Air Kite nog een wedstrijd in Leucate en in Tatajuba brasil. Tatajuba ligt niet echt binnen mijn budget. Maar tijdens de Lords of Tram competitie (de leukste) wil ik zeker mijn beste beentje voor zetten.

Waar train je meestal? En hoe vaak?

Ik train eigenlijk altijd op de Zandmotor of in de zee naast de Zandmotor. Dit omdat ik deze spot super fijn vind en natuurlijk omdat het om de hoek is. Ik train eigenlijk elke dag dat het hard genoeg waait (15 plus knopen). Als het niet waait train ik soms cardio bij het buitensportpark hier naast mijn huis.

Timo Boersema big air kiting

Hoe oud ben je? Wat doe je overdag (school, werk)?

Ik ben 16 jaar  en in het dagelijkse leven zit ik op school want ik ben nog een middelbare scholier. Dit jaar ben ik geslaagd voor mijn vmbo tl. Volgend jaar ga ik naar 4 havo en daar ga ik ook een diploma proberen binnen te harken.
 

Ga je weleens kitesurfen in het buitenland? Wat is je lievelingsplek daar?

Ik ga eigenlijk nog niet zo vaak kitesurfen in het buitenland. Ik ben nu in Tarifa, Costa Brava en Fuerteventura geweest. En zou natuurlijk graag nog meer plekken bezoeken. Ik vond van die plekken de lekkerste plek Risco del Paso (een spot op het eiland Fuerteventura). Maar ik heb in Tarifa alleen op Valdeveqeoros gevaren omdat ik nog niet heel goed was toen ik daar kwam. Ik durfde toen nog niet op de aflandige spot bij Balneario. Wat een hele goeie kite spot schijnt te zijn.

Kun je iets vertellen over je hoogste sprong?

Mijn hoogste sprong was op IJmuiden, tijdens een hele heftige 50 knopendag en goeie kickers. Toen sprong ik 24,7 meter hoog. 

Wat zijn je plannen en ambities voor de komende tijd?

Mijn plannen en ambities voor de komende tijd zijn zoveel mogelijk uren maken en veel nieuwe tricks progressen. Ik hoop ook verder door te groeien in het Naish team en ik zou graag voor mijn hobby meer reizen.

Zijn er nog andere leuke dingen die je graag wil vertellen?

Jazeker, ik ben erg actief op Instagram en op YouTube post ik ook videos dus als je mij daarop wil volgen zou dat mij zeker helpen. Mijn nog te behalen doel is ook mijn persoonlijke brand te laten groeien en bekender te worden op Instagram waar ik altijd mijn best doe de mooiste videos en foto’s te posten voor jullie. 
 
Ik wil graag Julian Meijvogel aandragen als volgend talent. Hij is 17 jaar en fantastisch bezig. Hij probeert veel nieuwe tricks en heeft ook bijvoorbeeld een boogieloop board off geland. Zeker iemand om in de toekomst voor uit te kijken.
 

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *