Eleveight master S board review

Eleveight master S board review - 35 KNOTS
Toen aangekondigd werd dat Eleveight dit jaar een kleinere maat ging uitbrengen van hun master board, had ik iets van, yes, eindelijk!

Waarom eindelijk? Ik heb jaren op boards gevaren van 132cm en vind dit voor mij met mijn 61kg de perfecte maat. Tot nu toe was de kleinste maat bij de master en master C+ 136cm waardoor ik dus wat groter moest gaan varen.

Deze nieuwe kleinere maat krijgt zijn eigen naam en komt op de markt als de “Master S”.

Looks en design

The looks, you love it or you hate it J

Zelf ben ik fan van de looks van het board maar wat me opviel was dat mensen dit board heel mooi vonden of juist het helemaal niet. Ze zeggen smaken verschillen en dat vond ik bij dit board heel duidelijk.

Eleveight master s board

Wat ik leuk vind aan dit board is dat de groene kleur in verschillende tinten terug te vinden is tot in de kleinste details. Zo is het logo op de vinnen, handvat en bindingen groen, de rails zijn groen net als de stiffeners van de bindingen. Dit maakt het helemaal af tot 1 geheel.

 

Eleveight master s board review

De master S is uit dezelfde materialen vervaardigd als het master board. Voorlopig is er nog geen C+ uitvoering maar dat komt er misschien ( hopelijk ) in een latere fase wel aan zoals dat het geval was bij de master en de process.

Eleveight master c met s vergeleken

(bovenaan de foto de nieuwe master S, onderaan de foto de master C+ V2 )

Eleveight master s board vinnen

De onderkant van het board is net als bij de master en de master C+ voorzien van een aantal “channels” die zorgen voor meer grip en controle van het board

De PRS  en de beveled rails werden ook bij de master S toegepast. Deze rails leveren zeker hun bijdrage in de performance van het board. Ik heb vorig jaar de master C+ V1 en V2 naast elkaar getest en het verschil was duidelijk merkbaar. Meer uitleg over de PRS  en de beveled rails vind je terug op de website van eleveight  of in mijn video gesprek met Franz van 2020.

Dit jaar is het materiaal van de rails net zoals bij de andere master boards vervaardigd uit een nieuw ABS dat sterker is dan voorheen.

Het board is speciaal ontworpen voor de lichtere kiters. Het board is flexibeler met een nauwere stance dan de master en de master C+ waardoor lichtere kiters hoog kunnen boosten en lastige tricks kunnen landen zonder probleem. Volgens de webiste is dit board geschikt voor mensen tot 65kg, weeg je meer wordt de master of master C+ aangeraden. Maar een aanbevolen maatvoering is 1 ding, wat jezelf graag hebt van maat is een iets anders.

Eleveight kiteboard master s review

Ook dit jaar is er een versie 3 uitgekomen van de airgo bindingen. Dit jaar zijn er niet echt grote veranderingen te zien aan de bindingen. De grote verandering was vorig jaar toen de airgo V2 uitkwam. Eerst was ik niet echt een fan van deze bindingen omdat ik de airgo V1 beter vond. Deze waren sneller en eenvoudiger af te stellen, maar na een jaar de V2 te hebben gebruikt moet ik wel toegeven dat deze toch wel beter zitten en dat het afstellen best wel snel gaat.

Ik heb het gevoel dat de airgo V3 bindingen iets ruimer zijn geworden waardoor ik met mijn kleine voeten deze helemaal moet aantrekken. Blijkbaar kan je de stiffeners omdraaien waardoor de bindingen strakker komen te zitten, heb dit zelf nog niet geprobeerd.

Wat ik persoonlijk jammer vind is dat de bindingen volledig zwart zijn op de tekst na, hier had wel iets meer kleur mogen in zitten.

Buiten dat vind ik deze airgo V3 bindingen heel goed zittende bindingen.

De test

Ondertussen heb ik de kans gehad om het board te testen met veel en weinig wind.

Wat me meteen opvalt aan dit board is hoeveel flex dit board wel heeft, dat voel je goed bij de landingen. Het board is heel wendbaar, speels en loopt goed hoogte. Opkruisen met die board gaat zonder moeite zelfs bij weinig wind. Het board gaat vlot door choppy water en geeft je een goede controle. Het board heeft een goede lekkere pop waardoor je goede jumps kan maken. Nu merk ik pas hoe hard ik een boardje van deze maat heb gemist. Voor mij blijft een boardje maat 132 X 40  toch wel de maat die je moet hebben, zeker voor de lichtere kiters onder ons.

Ondanks dat de nieuwe bindingen me groter lijken dan de vorige en iets losser zitten heb ik daar tijdens het varen weinig tot geen last van.  Met de airgo V2 kon je wat last krijgen van pijnlijke drukpunten thv de wreef aan de kleine teen, maar daar heb ik bij de V3 nog niks van gemerkt. Door de lichte en frisse kleuren van het board zie je deze heel goed liggen moest je hem kwijt geraakt zijn, dus vind je hem snel terug.

Na 1 sessie wist ik het meteen, dit wordt mijn nieuwe favoriete boardje al doe ik mijn master C+ nog niet meteen weg omdat ik momenteel niet echt kan kiezen tussen beide boards en de grotere master C+ misschien toch nog een voordeel heeft bij weinig wind.

Voor mijn vakantie naar Frankrijk in augustus wordt het alvast de master S die ik ga meenemen, hopelijk kan ik daar wat goede video en foto shots maken met het board.

Onderkant board Eleveight master s

De Nederlandse Eleveight team rider en winnaar van de BAKL editie in Tarifa in de amateurdivise Milan Lukic gebruikt ook dit jaar de Master S, dit wat hij ervan vind.

 

De Master S is een zeer wendbaar board die je landingen goed “breekt”. Dit komt door de lengte en de shape van het board. Omdat die klein en licht is, is hij makkelijk voor board offs. Hij planeert relatief snel voor een board van deze maat. Perfect boardje voor powered big air maar ook goed voor een paar uitgehaakte tricks. Zeker mijn eerste keuze.

Heerlijk boardje!

 

Lees Interacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *