Booomtag! Lost. Scan. Found.

Source: Youtube by Harlem Kitesurfing

Booomtag, Wat is dat?

De booomtag met 3x o overspoelt op dit moment de Nederlandse kitesurf groepen op Facebook. Je kunt er bijna niet om heen, maar mocht je het gemist hebben, lees dan even verder, want ook wij dragen ons steentje bij aan het terugvinden van jouw verloren spullen. Want dat is waar de booomtag voor is ontwikkeld.


De tag is een NFC sticker die je op je gear kunt plakken en bevat een specifieke web link naar je booomtag account waar je je gegevens kunt opslaan.

NFC techniek

De sticker bevat NFC techniek, iets dat we al kennen van het contactloos betalen. NFC staat voor Near Field Communication en is in staat om communicatie op te zetten tussen 2 apparaten of chips die bij elkaar in de buurt zijn (max. 10 cm). Als jouw smartphone voorzien is van NFC techniek en je houdt deze bij de Booomtag in de buurt, kunnen de gegevens uitgelezen worden die op de tag staan.

Hoe werkt de tag?

Allereerst kun je een booomtag bestellen via de website van booomtag, maar er zijn op dit moment verschillende kitesurf merken die de booomtag in hun producten implementeren, waardoor jij de tag niet meer los hoeft te kopen. De tag registreren kan via de website van booomtag. Hier krijg je een eigen account waarin op een overzichtelijke manier jouw productregistraties staan.

Heb je de stickers binnen, dan is het echt heel simpel, houdt je smartphone tegen de tag en je krijgt vrijwel meteen een melding om de NFC tag te registreren. Zie hieronder de screens die je moet doorlopen voor de registratie. 

Let op: de huidige  Booomtag is niet uitleesbaar op kiteboards van carbon, maar daarvoor zijn nu carbon-proof booomtags in de maak.

Booomtag
Booomtag
Booomtag
Booomtag
Booomtag
Self Iceolation

Self ICEolation

Self ICEolitaion door Ben Beholz. In de Freisteil series van Ben neemt hij ons mee in de kou. Met zijn Core en een foil gaat hij het ijswater in.

Backroll handdrag tutorial

Backroll Handdrag Tutorial

Backroll Handdrag tutorial. In de Serie SA Masterclass van Steven Akkersdijk wordt uitgelegd hoe je een backroll handdrag uitvoert.

Verloren, wat nu?

Heb jij al je gear voorzien van de sticker met NFC technologie? Dan ben je goed bezig, want mocht je iets verliezen dan kan de vinder jouw product scannen en contact met jou opnemen. Dit contact loop net als bij bijvoorbeeld bij Marktplaats-communicatie via een privacy gateway. Hierdoor is je telefoonnummer en e-mailadres niet zomaar voor iedereen zichtbaar, maar wel bruikbaar. Via de booomtag website kan jij aangeven dat jij iets verloren bent. Mocht het gevonden worden, dan is het een kwestie van scannen en terugbezorgen.

Booomtag verloren

Booomtag of Be Traceable sticker?

Wat is handiger een NFC tag op je board of een Be Traceable sticker van de KNRM? Als jij je board of kite terug wilt, dan is het slim om je telefoonnummer op je gear te zetten, hoe je dat doet maakt niet zo heel veel uit. De 1 geeft de voorkeur aan een sticker met je telefoonnummer er op, de ander vindt de NFC sticker vanwege de privacy en duurzaamheid een prima oplossing. Het gaat om het doel: “Terugkrijgen van je verloren spullen en het voorkomen van onnodige zoekacties”! Beide voldoen hier aan. 

 

Wil jij een booomtag?

Op dit moment worden de stickers gratis door verschillende kiteshops verstrekt. Dus check je local kiteshop en vraag naar de booomtag. Ook een aantal kitesurfmerken geven bij aanschaf van een board of kite een booomtag weg.
Er zijn ook booomtags in de maak die je op je vlieger-doek kan naaien en tags die je als label aan je tas, trapeze of harnas kunt hangen . Kortom het is boooming allemaal!

Surf en beach Katwijk aan Zee

Surf en Beach Katwijk aan Zee

Surf en Beach Katwijk aan Zee in Nederland. De laatse kitesurfers op het water voor zonsondergang. Met een stevige wind. Footage van Peter de Graaff.

Wij hebben jouw nodig! Voor slechts een paar euro kunnen wij jouw goeie content leveren. Word jij een 35 Knots Supporter? Dan krijg jij sowieso eeuwige roem, maar kom je ook in aanmerking voor Kitesurf gadgets. Er bestaat de mogelijkheid voor vermelding op de website. Informeer naar de mogelijkheden.

Kraan sprong door Nick Jacobsen

Kraan sprong door Nick Jacobsen

Kraan sprong door Nick Jacobsen. Om je grenzen te verleggen dacht Nick dat het een goed moment is om een kraan sprong te doen met zijn kite.

Surf lekker verder op 35 Knots

Foil collectie F-One

Foil Collectie launch van F-One

Foil Collectie launch van F-One. Nog nooit voelde vrijheid zo goed! F-One showt haar nieuwe foiling collectie ✓Kitefoiling ✓Foiling ✓Hydrofoiling.